Intocht

Home/Intocht
Intocht 2017-07-21T13:38:53+00:00

Op zaterdag 14 november 2015 arriveert Sint Nicolaas samen met zijn Pieten wederom in Zwijndrecht. De aankomst met zijn stoomboot is vanaf 10.30 uur op het Veerplein. Vanaf 10:00 uur zijn er al Pieten aanwezig. Zoek de balonnenpiet op en kijk wat voor mooie dingen deze Piet in petto heeft. Misschien kun jij wel een mooie ballon bemachtigen. Onder begeleiding van de Pietenkapel en luid gejuich van alle kinderen en de ouders zal Sint Nicolaas worden binnengehaald. Vervolgens zal Sint Nicolaas alle kinderen de hand willen schudden en wordt hij natuurlijk verwelkomd door de burgemeester.

Na het welkomstwoord zal de Sint zijn route vervolgen in het publiek. Het hekwerk is zo opgesteld dat alle kinderen die met de ouders staan te wachten een hand kunnen krijgen. Er lopen voldoende Pieten die de kinderen kunnen vermaken, strooigoed uitdelen en kleurplaten in ontvangst nemen.

We verwachten dat de Sint rond 12.00 uur alle kinderen de hand heeft geschud. Vervolgens zal hij met de bus zijn weg vervolgen naar Spektakel (voorheen Festino). Sint Nicolaas en zijn Pieten hopen u daar ’s middags te mogen begroeten.